TILBAGE TIL LISTEN
15. marts 2017 Nyhed, Bellitalia, Terrorsikring, Beskyttende byrumsinventar, Marshalls

Terrorsikring og beskyttende byrumsinventar

De seneste års terrorhandlinger i storbyer over hele Europa, har mindet os om, at vi ikke kan tage sikkerheden i det offentlige rum for givet.
Overalt hvor menneskemængder mødes, kan disse være et potentielt mål for bl.a. lastbilangreb, som vi har set det på strandpromenaden i Nice og julemarkedet i Berlin.

Mange steder har byerne reageret ved at sætte betonchikaner op, som med deres uskønne fremtoning minder os om problematikken, uden at øge sikkerheden væsentligt. Dette er f.eks. tilfældet på Strøget og foran Tivoli i København, hvor man har sat betonklodser op, som skal agere som hastighedsnedsættende foranstaltninger.

Betonklodser

Dette har medført en del kritik, som har fyldt i medierne og der er ingen tvivl om, at der stilles nye krav til byplanlægningen. Krav som handler om at sikre omgivelserne effektivt, samtidig med at disse forbliver funktionelle og æstetiske.

Som leverandør af byrumsinventar, har vi i Urban Elements fulgt ovenstående debat, i ønsket om at kunne levere helhedsløsninger til vores kunder. Igennem længere tid har vi kunnet tilbyde elegant og funktionelt betoninventar fra italienske Bellitalia, hvor mange af møblerne alene i kraft af deres vægt og volumen har en beskyttende effekt. 

Beskyttende byrumsinventar

I år har vi udvidet samarbejdet til også at omfatte engelske Marshalls, som leverer æstetiske løsninger med høj sikkerhedsklassificering, i form af sikkerhedspullerter og andre sikrede byrumselementer som affaldsspande, cykelpullerter og plantekummer. 

Terrorsikring Marshalls

Således tilbydes Bellitalias store naturstensplantekummer, Marte, nu med en specialindbygget terrorsikringssikringsenhed. Et fint eksempel på at design, funktionalitet og høj sikkerhed kan indtænkes som en naturlig del af byplanlægningen.

Plantekummen kan sikre effektivt stop af et op til 7,5 tons tungt køretøj med en fart på 80 km/t. Effekten demonstreres i denne video.